TV DUEL: Političkog oponenta gađao flašom

Uoči izbora u Azerbejdžanu

TV DUEL: Političkog oponenta gađao flašom

Planeta -
Kandidat Hazif Hasijef, koji predstavlja vladajuću stranku Jenija Musavata, gađao je flašom Džamila Hasanlija, kandidata opozicione koalicije Nacionalni savet za demokratske snage zato što je optužio predsednika Ilhama Alijeva za korupciju

BAKU - Televizijska debata uoči predsedničkih izbora u Azerbejdžanu završila se incidentom, kada je jedan učesnik gađao drugog, opozicionog kandidata flašom vode pošto je kritikovao predsednika Ilhama Alijeva.

Kandidat Hazif Hasijef, koji predstavlja vladajuću stranku Jenija Musavata, gađao je flašom Džamila Hasanlija, kandidata opozicione koalicije Nacionalni savet za demokratske snage zato što je optužio Alijeva za korupciju.

"Uništiću vas", povikao je Hasijef, napuštajući televizijski studio uz telohranitelje. Flaša nije pogodila Hasanlija, ali je i on odmah napustio emisiju.

Devet od deset kandidata prisustvovalo je debati. Odsutan je bio samo sadašnji predsednik Alijev.

Alijev, koji je nasledio svog oca 2003. godine, ponovo je izabran 2008. godine, a i sada se smatra favoritom na izborima, 9. oktobra. Alijev je referendumom 2009. godine dobio ukidanje ograničenja o broju uzastopnih mandata za predsedničke izbore.

Njegov otac, Hajdar Alijev, bivši agent tadašnjeg KGB-a i član Politbiroa Komunističke partije Sovjetskog Saveza, vladao je Azerbejdžanom skoro bez prekida od 1969. godine do 2003. Međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava optužuju režim Alijeva da zastrašuje novinare i u zatvor šalje neistomišljenike.

http://www.youtube.com/watch?v=fA90FuhQHOA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track