UPAD VOJSKE: Prvi snimci iz šoping-mola smrti!

Oslobađanje

UPAD VOJSKE: Prvi snimci iz šoping-mola smrti!

Planeta -
Kenijska vojska je oko 15 sati po našem vremenu zauzela tražni centar u Najrobiju

NAJROBI - Na internetu j osvanuo prvi snimak iz unutrašnjosti tržnog centra u Najrobiju, gde su teroristi ubili 68 ljudi, dok je biše od 200 osoba ranjeno. Na snimku se vidi i upad kenijske vojske, kojima su pomogli izraelski specijalci.

Kenijska vojska je oko 15 sati po našem vremenu zauzela tražni centar u Najrobiju, poprište krvave talačke drmae u kojoj je poginulo 69 osoba, a skoro 200 ranjeno. Čak 63 osobe se vode kao nestale. Vojska je oko 13.30 po lokalnom vremenu krenula u akciju oslobađanja poslednjih 10 talaca koje drže militanti Al Šababa, a nedugo potom je saopšteno da su u operaciji oslobođeni skoro svi taoci kao i da su likvidirana dvojica terorista.

U napadu islamskih ekstremista je, prema podacima Crvenog krsta, poginulo 69 osoba, a sukobi su nastavljeni i danas. "Upravo smo oslobodili nekoliko talaca", objavio je na Tviteru načelnik policije Dejvid Kimaijo.Somalska teroristička organizacija El Šabab, koja je preuzela odgovornost za napad na u tržnom centru Vestgejt zapretila je jutros da će ubiti nepoznat broj talaca.

http://www.youtube.com/watch?v=2sYvope7Zb0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track