ZLOČIN IZ STRASTI Austrijski diplomata pucao u suprugu pa se ubio!
Foto: Kurir Austrija

Tragedija u Beču

ZLOČIN IZ STRASTI Austrijski diplomata pucao u suprugu pa se ubio!

Austrija -
Žena je još uvek u životnoj opasnosti, a prema saznanjima policije tragediji prethodila je žučna rasprava bračnog para zbog ljubomore

BEČ - Penzionisani austrijski diplomata (82) pucao je u suprugu, a potom izvršio samoubistvo. Četrdesetpetogodišnja žena je preživela, ali je još uvek u životnoj opasnosti. Žena je pogođena metkom u kuk,ali je uspela da pobegne u dvorište dozivajući u pomoć. Komšije koje su čule njeno zapomaganje odmah su pozvale policiju, a penzionisani diplomata je u međuvremenu u kući izvršio samoubistvo pucnjem u glavu. Prema rečima Adine Mircioane, portparolke bečke policije, krvavi napad se odigrao oko 10 sati u ulici Vajtmozergase (Weitmosergasse), u opštini Favoriten. Prema saznanjima policije supružnici su se često svađali i današnjoj pucnjavi prethodila je žučna rasprava bračnog para.

Njih dvoje su se upoznali prilikom njegove poslednje diplomatske dužnosti u Karakasu u Venecueli. Ona je tada radila kao njegova kućna pomoćnica. Po isteku mandata, vratili su se zajedno u Beč, gde su se i venčali. Prema prvim podacima istrage, 82-godišnjak je konstantno maltretirao i mučio 37 godina mlađu suprugu zbog ljubomore.

(V. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track