PUCANJ IZ LJUBOMORE: Diplomatu ubilo 37 godina razlike!
Foto: REUTERS

Oženio mnogo mlađu ženu

PUCANJ IZ LJUBOMORE: Diplomatu ubilo 37 godina razlike!

Austrija -
Ona je najpre kod njega radila kao kućna pomoćnica, a kada mu je istekao mandat, vratili su se u Beč i venčali

BEČ - Edgar S.(82), austrijski diplomata u penziji, koji je juče u desetoj bečkoj opštini pokušao da ubije svoju suprugu (45), a potom izvršio samoubistvo, bio je u teškoj depresiji danima pre zločina. Komšije kažu da je bio potpuno slomljen i užasno ljubomoran na svoju 37 godina mlađu ženu, Venecuelanku, koju je oženio dok je službovao u Karakasu. Ona je najpre kod njega radila kao kućna pomoćnica, a kada mu je istekao mandat, vratili su se u Beč gde su se i venčali.

Njih dvoje su se, po rečima komšija, u poslednje vreme često svađali. Ona se žalila da je njen suprug bolesno ljubomoran i da je konstantno maltretira.

„U poslednje vreme je drastično smršao i stalno je pio lekove za smirenje. Možda je upravo zbog svega toga odlučio da umre i da sa sobom u smrt povede i svoju suprugu“, kaže jedan od komšija.

Podsetimo, Edgar S. je u svojoj porodičnoj kući ispalio tri hica iz revolvera, a dva su pogodila njegovu suprugu u kuk. Nesrećna žena je uspela da pobegne u dvorište kuće i dozove komšije, koji su pozvali policiju i Hitnu pomoć. On je u međuvremenu izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu. Policija je u dvorištu zatekla krvavu ženu, koja je hitno prebačena u bolnicu i nalazi se u teškom stanju.

Predsednik Fišer mu čestitao rođendan

Predsednik Austrije Hajnc Fišer (Heinz Fischer) je pre dve godine Edgaru S. čestitao 80. rođendan i zahvalio mu se na velikom doprinosu austrijskoj spoljnoj politici. Edgar S. je 1980. godine, za vreme svog službovanja u Kolumbiji, sa desetak drugih diplomata, bio talac kolumbijskih gerilaca, posle čega je oslobođen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track