Mrtav pijan pretukao i silovao devojku, pa otišao da igra frizbi!
Foto: Shutterstock

Osuđen na devet godina zatvora

Mrtav pijan pretukao i silovao devojku, pa otišao da igra frizbi!

Austrija -
Nakon flaše konjaka, ničeg se više ne sećam. Kada su mi policajci pokazali slike devojke sa brojnim povredama na licu i glavi pobeleo sam kao kreč i počeo da drhtim, rekao je silovatelj na sudu

BEČ - Muškarac iz Austrije, star 22 godine, osuđen je u utorak na devet godina zatvora zbog brutalnog silovanja devojke (18) u 23. bečkoj opštini. On je žrtvu pre silovanja udarao i davio, a DNK dokazi sa lica mesta bili su glavni razlog da silovatelj prizna zločin.On je devojku u noći izneđu 23 i 24. novembra prošle godine napao s leđa, bacio je na pod, udarao tupim predmetom i gušio sve dok nije izgubila svest. Nakon što je napastvovao, silovatelj joj je uzeo novčanik i mobilni telefon, a sledećeg dana ga je policija, zahvaljujući DNK tragovima na odeći žrtve, uhvatila dok je sa drugarima igrao frizbi.“Delimično sam kriv. Ne znam kako je do toga došlo. Zaista ne mogu ničega da se setim. Ipak, moj DNK je pronađen, dakle sigurno se desilo, na ovaj ili onaj način”, izjavio je osuđeni.

On je izjavio da je pre napada sa društvom bio u provodu, da je popio pet piva, između deset i dvadeset tekila i flašu konjaka. Službenici nisu bili uvereni u istinitost ovih podataka, jer bi mladić nakon ovolikog pića u krvi imao više od šest promila alkohola!

“Nakon flaše konjaka, ničeg se više ne sećam. Kada su mi policajci pokazali slike te devojke sa brojnim povredama na licu i glavi pobeleo sam kao kreč i počeo da drhtim. Zaista mi je žao. Nikada ne bih pomislio da sam u stanju da uradim tako nešto”, rekao je silovatelj na sudu.

On se posle završene osnovne škole nije školovao dalje, niti je imao stalan posao. Izdržavali su ga roditelji, vlasnici jednog lokala.

Silovana 18-godišnjakinja dobila je odštetu od 4.500 evra. Od 24. novembra 2013. ne usuđuje se da po mraku sama izlazi iz kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track