ZBOG ČEKANJA NA GRANICI: Srbi iz Beča dolaze u domovinu da kupuju hranu i vodu za poplavljene!
Foto: Vladimir Kozomara

Dijaspora menja taktiku

ZBOG ČEKANJA NA GRANICI: Srbi iz Beča dolaze u domovinu da kupuju hranu i vodu za poplavljene!

Austrija -
To je mnogo brže, a i pomoć ćemo direktno voziti rodbini i najugroženijma, dok ćemo tehničku opremu i dalje slati iz Austrije, kaže sagovornik Kurira

BEČ - Naši građani u Beču koji već danima šalju humanitarnu pomoć u Srbiju pozvali su svoje zemljake u Austriji, posebno u Beču da zbog zahtevne papirologije i čekanje na granici hranu i vodu više ne šalju iz Austrije, već da izdvoje jedan dan, dođu za Srbiju praznim vozilima, nakupuju namirnice u srpskim marketima i dovezu direktno rodbini i onima kojima je najpotrebnija.

"Uz svu pohvalu za našu policiju i carinu koja se trudi da maksimalno ubrza proceduru, čekanje na granici zna da se oduži. Zato pozivamo naše zemljake da svojim kombijima ili mini vanovima krenu put domovine i u gradovima koji nisu poplavljeni pokupuju hranu i vodu za najugroženije. To je mnogo brže, a onda će pomoć moći direktno da voze rodbini i onima koji su najugroženiji. Tehničku opremu možemo i dalje da šaljemo iz Austrije", kaže za Kurir Bečlija koji je sa grupom zemljaka sa nekoliko praznih vozila krenuo put Srbije gde će pokupovati sve što je potrebno građanima pogođenim poplavama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track