POMAŽU I AUSTRIJSKE KOMPANIJE: Novomatik uplatio 100.000 evra

Za poplavljene na Balkanu

POMAŽU I AUSTRIJSKE KOMPANIJE: Novomatik uplatio 100.000 evra

Austrija -
Austrijski koncern Novomatik (Novomatic), svetski poznat po automatima za igru, pomaže sa 100.000 evra, Simens daje slobodne dane onima koji mogu na terenu da pomognu

BEČ - U pomoć poplavljenim područjima na Balkanu uključile su se i različite institucije i kompanije u Beču. Koncern Simens (Siemens), koji iz Beča upravlja poslovanjem u 19 država srednje, jugoistočne i istočne Evrope, pozvao je svoje zaposlene u ovim zemljama da uplate dobrovoljne novčane priloge. Za svaki evro koji do kraja ovog juna uplate zaposleni Simensa, koncern će dodati još jedan svoj evro.

Takođe, zaposleni Simensa u Srbiji, BiH i Hrvatskoj koji žele direktno da pomognu u uklanjanju posledica poplave, dobiće slobodne dane.

"Naš kadar ima veliko tehničko znanje i njihova kompetentnost treba da bude iskorišćena i na ovaj način", kažu u bečkoj upravi Simensa.Austrijski koncern Novomatik (Novomatic), svetski poznat po automatima za igru, pomaže sa 100.000 evra.

"Naš zadatak je da pomognemo“, kaže generalni direktor Franc Volfart (Franz Wohlfahrt).Nemački hemijski gigant Henkel, koncern koji svojim poslovima u ovom delu Evrope, uključujući Balkan, upravlja iz Beča, ima svoja preduzeća u zemljama pogođenim poplavom.

"Naša preduzeća pomažu na licu mesta, u prvom redu proizvodima“, kaže portparolka Henkela u Beču. Preduzećekoje proizvodi razne higijenske potrepštine poslalo je iz Beča u Srbiju, BiH i Hrvatsku, preko austrijskog Karitasa, svoje proizvode u vrednosti od 150.000 evra, saznaje Kurir u Henkelu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track