Frojnd napravio nekoliko grešaka, ali na kraju poentirao!
Foto: Wikipedija

Crveni zadovoljni

Frojnd napravio nekoliko grešaka, ali na kraju poentirao!

Austrija -
Javno se osramotio na početku predizborne kampanje jer nije znao da odgovori kolika je prosečna plata u Austriji

BEČ - Ojgen Frojnd (Eugen Freund), vodeći kandidat Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ) za parlament EU, napravio je zadovoljavajući rezultat na nedeljnim izborima za parlament EU u Austriji. Preliminarne brojke pokazuju da su socijaldemokrate u nedelju osvojili 24,2 odsto. To je samo malo veći procenat nego 2009, kad su na izborima za poslanike u parlamentu EU dobili 23,7 odsto.

Iako Frojnd ima višedecenijsko iskustvo sa TV ­nastupima pošto je bio dopisnik ORF­ i voditelj najgledanijeg TV ­dnevnika, javno se osramotio na početku ovogodišnje predizborne kampanje jer ­nije znao da odgovori na pitanje kolika je prosečna plata u Austriji!

Takođe, glasine da je veoma sujetan doživeo je lično, pa je izjavio je da su, za razliku od Austrije, u SAD dobri TV ­voditelji zapravo slavne ličnosti koje reklamiraju poznate proizvode na plakatima izlepljenim po autobusima.

Srećom po socijaldemokrate, Frojnd je pokazao da brzo i dobro uči. Posle početničkih "grešaka u koracima“, više nije posrtao u predizbornoj kampanji. SPÖ nema razloga da bude nezadovoljan svojim vodećim poslanikom u EU. Frojnd je, inače, veliki zagovornik znatno snažnijeg austrijskog spoljnopolitičkog angažmana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja