BRUKA: Zamalo umro zbog fleke na nozi, bolnica ne priznaje grešku!
Foto: Rojters

Lekarski nemar

BRUKA: Zamalo umro zbog fleke na nozi, bolnica ne priznaje grešku!

Austrija -
Lekari bolnice u Bečkom novom mestu prevideli smrtonosmnu infekciju i poslali pacijenta kući koji je jedva ostao živ i sada ih tuži i traži odštetu

BADEN - Patrik P. (41) iz Badena kraj Beča umalo nije umro zbog lekarskog nemara. On je pošto je na desnoj nozi otkrio crvenu fleku, potražio pomoć lekara u svom rodnom gradu. Iz badenske bolnice pacijent je poslat u bolnicu u Bečkom novom mestu (Wiener Neustadt), gde ga gotovi nisu ni pogledali već samo prepisali kremu na bazi kortizona.

Posle nekoliko dana Patrik P. imnače IT stručnjak dobija visoku temperaturu (41 stepen!), i neizdržive bolove , zbog čega njegova supruga zove hitnu pomoć.

Usledio je šok jer su lekari su ustanovili trovanje krvi. Stanje pacijenta je bilo kritično, i samo zahvaljujući intenzivnoj terapiji antibioticima život mu je spasen. Patrik P. je posle dve nedelje provedene u bolnici pušten kući, ali ga čeka još jedna operacija, budući da su bolovi u nozi i dalje veoma jaki.

On je podneo tužbu protiv bolnice, koja infekciju nije otkrila na vreme. Bolnica u Bečkom novom mestu međutim ne priznaje krivicu svojih lekara uz obrazloženjei da je „Proces ozdravljenja je uzeo neočekivan obrt“.

A. U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track