Muzikom pomažu žrtvama poplava
Foto: Landestheater Linz

Humanitarni koncert u Pozorištu u Lincu

Muzikom pomažu žrtvama poplava

Austrija -
Karta za jedinstveni tročasovni program "Muzika za Balkan" košta 22 evra, a biće izvedena klasična dela, džez, rok i muzika sa balkanskih prostora

LINC - Humanitarni koncert pod nazivom "Muzika za Balkan" biće održan 5. juna na Kamernoj sceni Pokrajinskog pozorišta Gornje Austrije u Lincu (Kammerspiele, Landestheater Linz). Sav prihod od koncerta namenjen je žrtvama poplava u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Što bi naš narod rekao, nije kome je rečeno, već kome je suđeno. Naime 5. juna trebala je da bude odigrana predstava »Zanesenjaci« (Die Schwärmer) Roberta Musila, u izvedbi Privatnog univerziteta Antona Bruknera za scenske umetnosti iz Linca (Anton Bruckner Privatuniversität) i Visoke škole dramskih umetnsoti „Ernst Busch“ iz Berlina. Međutim predstava je otkazana, a uprava Kamernce scene je bez dileme ustupila salu humanim umetnicima, za koncert za pomoć poplavljenima.

"Muzika za Balkan" trajaće tri sata, a nastupiće 35 poznatih umetnika između ostalih i Hari Stojka (Harri Stojka), Jelena Krstić, Marina Cetl (Marina Zettl), Tomas Mauerhofer (Thomas Mauerhofer), Jerg Haberl (Jörg Haberl), Marija Blagojević, Paul Šubert (Paul Schuberth), Atanas Dinovski i drugi.

Biće izvođena muzika, od klasične, preko džeza, roka do muzike sa balkanskih prostora. Karta će koštati 22 evra, a novac će biti uplaćen na račun Crvenog krsta Austrije,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja