VEĆA SIGURNOST: "Bečke linije" pod video nadzorom!
Foto: Bečke Linije

Nove bezbednosne mere u javnom prevozu Beča

VEĆA SIGURNOST: "Bečke linije" pod video nadzorom!

Austrija -
Posle niza napada na radnike gradskog prevoza grad je odlučio da u vozila ugradi sigurnosne kamere i poveća broj policajaca na stanicama

BEČ - "Bečke linije" su posle niza napada na njihove vozače odlučili da pojačaju mere bezbdnosti kako bi ih zaštitili od novih nasrtaja.

U vozilim agradskog prevoza biće instalirane sigurnosne kamere, i postavljeni “zidovi” od pleksiglasa koji će vozača deliti od putničke kabine. Ova oprema biće ugrađena u 120 bečkih tramvaja starije generacije.

U nove, niskopodne tramvaje u kojima vozači sede u posebnim kabinama, samo će biti ugrađene kamere. U večernjim časovima ubuduće će većinom i saobraćati novi tramvaji zbog veće sigurnosti vozača, a planira se da i na noćnim autobuskim linijama voze samo vozila sa ograđenom vozačkom kabinom i ugrađenim kamerama.

Grad će za ove dodatne sigurnosne mere izdvojiti dva miliona evra.

“Bečke linije” vode razgovore sa policijom i magistratskim odeljenjem MA33, zaduženim za osvetljenje, kako bi se okretnice autobuskih linija bolje osvetlile i stavile pod video nadzor. Najavljeno je i povećanje broja policajaca koji će kontrolisati stanice javnog prevoza. Umesto dosadašnjih 120, bečkom mrežom javnog prevoza ubuduće će kružiti 150 čuvara reda.

“Radnici "Bečkih linija" svakodnevno se brinu da putnici brzo i bezbedno stignu do željenih odredišta, zato ćemo se i mi kao grad pobrinuti za njihovu bezbednost na radnom mestu”, objasnila je zamenica gradonačelnika, Renate Brauner (SPÖ).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track