ZARADILI NA GEJEVIMA: Bečki Prajd im napunio kasu!
Foto: Rojter

Parada osvežila privredu

ZARADILI NA GEJEVIMA: Bečki Prajd im napunio kasu!

Austrija -
Mnogi u nedelji "Prajda" prave rekordan obrt. Vlasnici pansiona zadovoljno trljaju ruke, popunili su sve kapacitete, a 90 odsto gostiju bili su homoseksualci

BEČ - Gej parada u Beču, koja je proteklog vikenda okupila 150.000 učesnika, postala je važan privredni faktor, jer su mnogi na njoj dobro zaradili.

Od Parade ponosa veliku korist, pre svega, imaju bečki ugostitelji, trgovci i hoteli. Mnogi u nedelji "Prajda" prave rekordan obrt. Vlasnik pansiona Peter Vild popunio je sve svoje sobe proteklog vikenda, a 90 odsto gostiju bili su homoseksualci.

"Učesnici iznajmljuju kamione, prikolice, obezbeđenje, a ukupan budžet Parade je 80.000 evra", kaže organizator Kristijan Hegl.

Homoseksualci troše daleko više od heteroseksualaca, tvrde statistike, koje ukazuju da homoseksualci troše 500 evra tokom odmora, a heretoseksualci u proseku između 150 i 200 evra. Značaj homoseksualaca po privredu davno je otkrio bečki turizam, koji već od 1997. ulaže mnogo novca u "Gej i lezbejski marketing".

Na međunarodnim sajmovima, preko socijalnih mreža I raznih vodiča za homoseksualce grad Beč se pokušava da privlači turiste ove ciljne grupe. Ova taktika očigledno ima uspeha, na šta ukazuje podatak da je 91,5 odsto homoseksualaca, u istraživanjima izjavilo da je Beč posebno privlačan za njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track