JOHAN GUDENUS: Erdogan je slobodarcima najbolja propaganda!
Foto: Fpo

Poseta turskog premijera Beču

JOHAN GUDENUS: Erdogan je slobodarcima najbolja propaganda!

Austrija -
Njegovi javni nastupi su najbolja propaganda za slobodarsku politiku u ovom gradu i ovoj državi. Ništa nam ne pomaže bolje od njegovih govora i ćutanja vladajućih austrijskih političara, kaže potpredsednik FPÖ

BEČ - Johan Gudenus (Johann Gudenus), potpredsednik Slobodarske partije Austrije (FPÖ) i odbornik u gradskom parlamentu Beča, iritiran je, kako kaže, "jedva prikrivenim imperijalističkim izjavama Redžepa Erdogana“, koji je juče govorio u sportskoj hali na bečkom Kagranu.

Govor turskog premijera pred Turcima u Beču je, po Gudenusu, još jednom pokazao neophodnost slobodarske politike u ovom gradu.

"Jučerašnji dan pokazao je da dobar deo turskih gostiju ovog grada zapravo uopšte još nije stigao u naše društvo. Integracione mere su doživele neuspeh, kao nikada do sada“, kaže Gudenus.

On smatra da loš Erdoganov vic o tome kako su današnji Turci u Beču unuci Kara Mustafe, zapravo otkriva kakav je pogled na svet sadašnjeg turskog premijera i govori o stavu nemalog dela njegove jučerašnje, većinom neobrazovane publike, koja je, kako kaže, snažno aplaudirala turskom despotu.

"Od prednjeazijskog tlačitelja naroda se, posle nastupa u Nemačkoj, nije moglo nešto drugo ni očekivati. Mnogo je problematičnije što se o svemu nisu jasno izjasnile austrijske partije, ali i to je postalo normalno“, zaključuje Gudenus, naglašavajući da su jedini izuzetak bili Slobodarska partija i njen prvi čovek Hajnc ­Kristijan­ Štrahe (Heinz Christian Strache).

Slobodarci ukazuju da Erdogan silom guši opoziciju u Turskoj, Kurde tlači vojnom silom, ai represalijama izlaže svakog ko nije za njegovu reakcionarno­-islamističku, srednjevekovnu politiku.

Prema Gudenusu, za FPÖ bi bilo odlično ako bi, pre sledećih izbora za skupštinu grada Beča (2015), Erdogan ponovo navratio u austrijsku metropolu.

"Njegovi javni nastupi su najbolja propaganda za slobodarsku politiku u ovom gradu i ovoj državi. Ništa ne pomaže bolje slobodarskoj politici od njegovih govora­ i ćutanja vladajućih austrijskih političara, čija je politika useljavanja i stvaranja paralelnog društva u Beču i Austriji i dovela do ovog. Ove političke klovnove će narod doslovno na sledećim izborima da otera ’mokrom krpom’.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track