DIJASPORA: Fudbalski turnir u Salcburgu, deo novca ide za poplavljene

Salzburg United

DIJASPORA: Fudbalski turnir u Salcburgu, deo novca ide za poplavljene

Austrija -
Očekujemo brojne goste iz raznih sfera društvenog života Salcburga i Austrije, kaže Marko Jestratijević, jedan od osnivača kluba

SALCBURG - Fudbalski klub ATSV Salzburg United, osnovan pre godinu dana, završio je svoju prvu sezonu. Marko Jestratijević, jedan od osnivača kluba, podseća da povodom prvog rođendana klub ovog vikenda organizuje fudbalski turnir u Salcburgu.

Jedan deo turnira je fudbal za odrasle. Svi mogu da učestvuju, profesionalci, amateri i stranci. Prva nagrada iznosi 1.500 evra, druga 700 evra, a treća 300 evra. Otvaranje i početak turnira je večeras u 19 časova.

Posle utakmica večeras će biti održana priredba sa muzikom lokalnih muzičara.

“Oni nastupaju besplatno, a prikupljen novac će ići područjima na Balkanu pogođenim poplavama. Očekujemo brojne goste, među njima i specijalne goste iz raznih sfera društvenog života Salcburga i Austrije”, kaže za Kurir Jestratijević i dodaje :

"U subotu se nastavlja fudbalski deo turnira, a uveče opet imamo muzički program, drugačiji nego u petak. U nedelju je dečiji turnir za devetogodišnjake, jer naš klub ima takvu selekciju. U sklopu dnevnog programa biće i probni trening sa svu zainteresovanu decu koja žele da treniraju u našem klubu”, kaže Jestratijević.

On kaže da su za sledeću godinu planirane dve nove klupske selekcije malih fudbalera. Za decu od osam i one od deset godina.

“Radiće se profesionalno kao i do sada. Naši treneri su spoj iskustva i talenta, a uslovi vrhunski", kaže Jestratijević.

Tokom turnira o piću i vrhunskoj hrani brinuće jedan poznati salzburški ugostitelj, a među sponzorima su i Radnička komora i Socijaldemokratska stranka (SPÖ­).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track