POČASNA PALJBA KRENULA PO ZLU: Član streljačkog društva ranio kolegu!
Foto: ORF

Incident za praznik

POČASNA PALJBA KRENULA PO ZLU: Član streljačkog društva ranio kolegu!

Austrija -
Prva tri pucnja protekla su bez problema, ali se kod četvrtog jednom članu koji je stajao u drugom redu “omaklo”, pa je hitac ispalio pre vremena

LANGEN - Praznična misa u planinskoj varošici Langen pokraj Bregenca u Forarlbergu u četvrtak uveče neslavno se završila, nakon što je jedan od učesnika počasne paljbe ranio svog kolegu, ispalivši mu hitac u noge.

U Langenu se u četvrtak slavila katolička svetkovina Presvetog tela i krvi Hristove (Fronleichnam). Nakon večernje mise seosko streljačko udruženje spremilo se, u skladu sa dugom tradicijom, da počasnom paljbom završi dan. Članovi streljačkog društva zauzeli su svoja mesta pored spomenika palim borcima na platou ispred župne crkve.

Prva tri pucnja protekla su bez problema, ali se kod četvrtog jednom članu udruženja, koji je stajao u drugom redu, “omaklo”, pa je hitac, ispaljen pre vremena, povredio kolegu koji je stajao ispred njega. Budući da u puškama nije bilo metka, već samo barut, muškarac je zadobio opekotine na nozi. Prebačen je u bolnicu gde su mu lekari zbrinuli ranu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja