ČOVEK STENA OBARA GINISA: Austrijanac na mišiće vuče avion od 142 tone!
Foto: Fejsbuk

Rekorder se priprema za podvig

ČOVEK STENA OBARA GINISA: Austrijanac na mišiće vuče avion od 142 tone!

Austrija -
Snagator Franc Milner će u 14 časova na bečkom aerodromu Švehat, koristeći isključivo snagu sopstvenog tela, pokušati iz hangara da izvuče Boing 777 Jumbo

BEČ - Austrijski snagator Franc Milner (Franz Müllner) pokušaće sutra u 14 časova na bečkom aerodromu Švehat da, koristeći isključivo snagu sopstvenog tela, iz hangara izvuče Boing 777 Jumbo, težak 142 tone!

Milner, inače poznat pod nadimkom “austrijska stena”, kaže da će ovo bitt najteži poduhvat u njegovom životu. Austrijanac se za sada trinaest puta upisao u Ginisovu knjigu rekorda, a zabeležio je i petnaest rekorda u izdanju “Ripli: verovali ili ne”.

Među njegove poslednje neverovatne poduhvate ubrajaja se i vuča dvanaest povezanih fijakera, te okretanje ogromnog panoramskog točka (Riesenrad) na bečkom Prateru.

Treba pomenuti da Milner već ima iskustva sa avionima. On je 2002. godine dospeo je na naslovne strane svih novina nakon što je uspeo da povuče Erbus A321 i to čitavih deset metara! Ova letelica je, sa svojih 70 tona, duplo lakša od Boinga, koji Milner planira da pomeri u ponedeljak.

Poslednji Milnerov trening (Foto: Fejsbuk)
Poslednji Milnerov trening (Foto: Fejsbuk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track