ČOVEK STENA: Rukama vukao avion od 142 tone 14,5 metara!
Foto: Facebook

Novi rekord austrijskog snagatora

ČOVEK STENA: Rukama vukao avion od 142 tone 14,5 metara!

Austrija -
Ime Franca Milnera po šesnaesti put upisano je u knjigu “Ripli: verovali ili ne” jer je iz hangara na pistu sam izvuka Boing 777 Jumbo

BEČ - Austrijski snagator Franc Milner (Franz Müllner), danas je na bečkom aerodromu Švehat iz hangara izvukao, koristeći isključivo snagu sopstvenog tela, Boing 777 Jumbo težak 142 tone. Ovim uspehom Milner je upisao šesnaesti rekord u izdanje “Ripli: verovali ili ne”.

Na bečkom aerodromu Švehat pred nekoliko hiljada gledalaca, i ekipom popularne emisije “Galileo” Milner, poznat pod nadimkom “austrijska stena”, izveo je kako je sam rekao do sada najteži projekat u svom životu.

Na početku poduhvata bilo je problema jer je avion Boing 777 Jumbo duže vreme bio parkiran u hangaru, pa su se točkovi “zalepili” za asfalt. Zato su morali da ga pomere nekoliko metara, kako bi se točkovi pokrenuli. Zatim je na scenu stupio Milner, koji je, “penjući se” po merdevinama polegnutim na aerodromskom asfaltu avion najpre pokrenuo, a zatim, uspravljen, vukao još 14,5 metara.

Novi rekord postavljen je na opšte oduševljenje svih prisutnih.

“Ovo je bilo ekstremno naporno, apsolutno brutalno iskustvo, ali osećam se dobro”, izjavio je zadovoljni Milner. Ovaj snagator i ekstremni sportista izjavio je da još ne planira da se penzioniše.

“Možda više nisam u cvetu mladosti, ali zdravlje me služi. Želim da ostvarim još neke ciljeve, koji su možda i kolosalniji od Boinga”, izjavio je Milner, ne otkrivajući detalje.

Da potsetimo, Austrijanac se za sada trinaest puta upisao u Ginisovu knjigu rekorda, a ovo mu je šesnaesti rekord koji će biti objavljen u izdanju “Ripli: verovali ili ne”.

Među njegove poslednje neverovatne poduhvate ubrajaja se i vuča dvanaest povezanih fijakera, te okretanje ogromnog panoramskog točka (Riesenrad) na bečkom Prateru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track