GUDENUS: Beč treba očistiti od prosjačke mafije!

Sve više prosjaka u Austriji

GUDENUS: Beč treba očistiti od prosjačke mafije!

Austrija -
Procenjuju se da u austrijskoj prestonici trenutno ima oko 1.500 prosjaka koji su većinom iz Rumunije, kao i oko 80 "logora" u kojima borave

BEČ - Na ulicama Beča sve je više prosjaka iz Istočne Evrope.

Bečki kriminalisti, specijalisti za organizovan kriminal povezan sa švercom ljudi, procenjuju da u Beču trenutno ima oko 1.500 prosjaka i to većinom su iz Rumunije. Ovi ljudi deo su takozvane prosjačke mafije, čiji šefovi zarađuju velike pare na račun njiovog prosjačenja.

Prema nekim procenama, u gradu je oko 80 „logora“ u kojima borave organizovane grupe prosjaka. Ruinirane zgrade u kojima su veoma loši higijenski uslovi, koriste se kao prenoćište.

Prosjake, koji ne govore nemački, često dovoze i odvoze luksuzni automobili! Za bečki list Kurir (Kurier) je ovo potvrdio Martin P, iz komšiluka jedne takve zgrade u bečkoj Nojlerhenfelderštrase (Neulerchenfelder Strasse).

„Skandal je što crveno-­zelena gradska vlada, svojim naopakim shvaćanjem tolerancije, zapravo podržava izrabljivanje siromašnih ljudi, koji tako postaju žrtve“ izjavio je Hajnc­ Kristijan Štrahe, lider Slobodarske partije AustrijeFPÖ.

Johan Gudenus (Johann Gudenus), Štraheov zamenik u saveznoj FPÖ, ponovio je svoj zahtev da se eliminiše prosjačenje u gradu.

„Kao Insbruk, tako i Beč mora napokon da se suprotstavi mafiji. Prosjačenje se mora zabraniti u određeno vreme dana, i potpuno na određenim mestima, kao što su trgovačke ulice, crkve i dečiji vrtići. Grad se mora sistematski očistiti od prosjačke mafije“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track