NAŠLI CAKU: Bečlije masovno falsifikuju karte za parking!
Foto: Wikipedia

Parking servis u problemu

NAŠLI CAKU: Bečlije masovno falsifikuju karte za parking!

Austrija -
Dovoljno je baterijskom lampom osvetliti listiće sa strane, pa da se, iako nema tinte, na papiru jasno vide brazde koje ostavlja hemijska olovka, objašnjava kontrolor

BEČ - Sve veći broj Bečlija falsifikuju karte za parkiranje. U pokušaju da prevare kontrolore vozači najčešće koriste hemijske olovke čiju je tintu moguće obrisati, kako bi listiće mogli ponovo da iskoriste.

Podsetimo, sat parkiranja u zonama za kratkotrajno parkiranje (Kurzparkzonen) u Beču košta dva evra. Ipak, veliki je broj onih koji nisu spremni da izdvoje novac, pa su pronašli način da prevare kontrolore.

U parking servisu kažu da lako hvataju prevarante na delu.

“Dovoljno je baterijskom lampom osvetliti listiće sa strane, pa da se na papiru jasno vide brazde koje ostavlja hemijska olovka. Iako tinte nema, na ovaj način je moguće prepoznati svaku manipulaciju”, objasnio je jedan od kontrolora.

Iako falsifikovanje listića za parkiranje nije krivično delo, uhvaćeni prevaranti moraju da plate prekršajne kazne od 240 evra. Ako u parkiranom vozilu nije ostavljen parking listić, ili je on istekao, vozač je dužan da plati samo 36 evra.

“Manipulatori sebe dovode u nezgodnu situaciju da moraju da plate i po deset puta veće kazne od one koju bi platili da nemaju parking listić", kažu u bečkom parking servisu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja