BC Zepter Vienna dobio svoju dvoranu u Beču!

Favoriten novi dom košarkaša

BC Zepter Vienna dobio svoju dvoranu u Beču!

Austrija -
San se ostvario. Vreme nomadstva za BC Zepter Viena je konačno prošlost, kaže generalni menadžer kluba Petar Stazić Štrbac

BEČ - Košarkaški klub Zepter Vienna (Basketball Club Zepter Vienna) pronašao je nov, trajni dom u Favoritenu, 10. bečkoj opštini. Hala, koja je do sada zvana "Budocentar“, biće do jeseni preuređena za potrebe ovog kluba. Postaviće se nov parket, koševi, semafori. U prvoj fazi posle rekonstrukcije, dvorana će moći da primi 1.500 gledalaca, a kasnije 2.500.

BC Zepter Vienna je halu u Favoritenu dobio na korišćenje od grada Beča.

"Grad sve više uviđa da je košarka „najurbanija vrsta sporta, povezana sa gradskim načinom života“, kaže Stjepan Stazić, poslovodni rukovodilac kluba.

Stjepanov brat, Petar Stazić Štrbac, generalni menadžer kluba, dodaje:

"San se ostvario. Vreme nomadstva za BC Zepter Vienna je konačno prošlost", kaže Petar i dodaje kako je sada klubu lakše da realizuje svoj već zahuktali rad sa većim brojem mlađih kategorija košarkaša.

Predsednik kluba Tomas Štepfl (Thomas Stöphl) podseća da je Favoriten multikulturalna bečka opština i da je upravo zato "najbečkija od svih bečkih opština“, kojih je ukupno 23. Zaista, u ovom delu grada je svaki četvrti stanovnik ili iz Srbije, Turske, Hrvatske, BiH... natprosečno čak i za Beč.

Novo poglavlje... Jirgen Irzigler, Stjepan Stazić, Petar Stazić Štrbac i Tomas Štepfl
Novo poglavlje... Jirgen Irzigler, Stjepan Stazić, Petar Stazić Štrbac i Tomas Štepfl

"Sopstena dvorana u Favoritenu omogućiće će veću posetu publike, a olakšaće i marketing", kaže za Kurir Stjepan Stazić i objašnjava:

"Igrajući u bečkoj Gradskoj hali, nismo nikad znali da li ćemo, zbog neke druge, istovremene priredbe, dobiti sva mesta na tribinama ili samo središnji deo, sa petstotinak mesta. Nismo zato mogli da prodajemo godišnje karte, niti da planiramo druge aktivnosti. Sada je drugačije. Planiramo i drugu fazu prilagođavanja hale u Favoritenu. Imaćemo tada 2.500 sedišta. Moći ćemo da igramo Jadransku ligu i druge mečeve najvišeg evropskog ranga.“

U tome BC Zepter Vienna ima podršku i od Admirala (sportsko­-kladioničko preduzeće), generalnog sponzora austrijske prve košarkaške lige ­koja se i zove Admiral liga. Generalni direktor Admirala, Jirgen Irzigler (Jürgen Irsigler), kaže za Kurir da je poslednjih godina primetan značajan rast interesa ljudi za dvoranskim sportovima, ali da se mora mnogo više ulagati u infrastrukturu ako se želi da Beč zaista bude i sportska meteropola. Po Admiralu će se zvati i hala u Favoritenu: "Admiral Dome

Pojačanje... Kristof Nagler potpisao za Cepter
Pojačanje... Kristof Nagler potpisao za Cepter

Veliki broj igrača sa Balkana

BC Zepter Vienna je po mnogo čemu "naš“ klub – od formiranja 2001, kroz njega su prošli mnogi igrači, treneri i članovi uprave sa korenima u Srbiji i drugim jugoslovenskim republikama. U sledećoj sezoni će verovatno i u prvoj petorci biti opet „naših“ imena. U utorak su nam u BC Zepter Vienna predstavili svoje trenutno najnovijepojačanje, Kristofa Naglera (Christoph Nagler), 195 cm visokog beka, koji je u Beč prešao iz donjeaustrijskog Klosternojburga (Klosterneuburg).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track