OBMANUTI: GMX i WEB korisnicima na kvarno uzeli pare!
Foto: Screenshot

Pazite šta klikćete

OBMANUTI: GMX i WEB korisnicima na kvarno uzeli pare!

Austrija -
Klikom na “besplatnu” ponudu korišćenje imejl računa korisnici prebačeni na premijum račune koji se plaćaju 23 evra mesečno. Na ovu sumu naplaćivane i opomene neplatišama

BEČ - Veb provajderi GMX i WEB obmanuli i prevarili su na hiljade korisnika. Njima su umesto otvaranja obećane, besplatne imejl-adrese (poput Gmail-a), podmetani premijum računi, koji koštaju 23 evra na mesečnom nivou.Sada stotine nezadovoljnih korisnika koristi različite portale i forume da predoče o kavom se "navlačenju" potencijalnih korisnika radi. Navodno besplatne ponude poput proširenja memorije, korisnike takođe su prebacivane sa besplatnog na premijum račun.

Očigledno da reč GRATIS nema isto značenje za kompanije GMX-a i WEB-a i korisnike njihovih usluga. Naime klikom na “besplatnu” ponudu korišćenje imejl računa dobija svoju cenu od 23 evra mesečno. Na ovu sumu kompanije su naplaćivale i opomene neplatišama, a korisnici su dobijali i pretnje uterivačima dugova.

Da podsetimo, domen “gmx.at” donedavno je bio jedan je od najkorišćenijih u Austriji.

Sa pravne strane gledišta ova preduzeća ne rade ništa nelegalno.KLIJENT klikom na ponudu “potpisuje” ugovor sa GMX-om ili WEB-om, koji je moguće raskinuti samo poštanskim putem.

“Metode su možda moralno neprihvatljive, ali apsolutno legalne”, smatraju stručnjaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track