IZLAZE NA CRTU ČUKARIČKOM: I Srbi brane boje FK Grediga u Beogradu!

Drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

IZLAZE NA CRTU ČUKARIČKOM: I Srbi brane boje FK Grediga u Beogradu!

Austrija -
Za austrijski klub Gredig igra i nekoliko igrača srpskog porekla a predsednik kluba navijača je velik prijatelj Srba i srpski šurak, Johan Majer, nekadašnji poslanik SPÖ u saveznom parlamentu

BEČ - Fudbalski klub Čukarički će ovog četvrtka, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, odmeriti snage sa austrijskim FK Gredig (SV Scholz Grödig) iz istoimenog mesta kraj Salcburga.

Zanimljivo je da u fudbalskom klubu igra i nerkoliko igrača srpskog porekla. Na golu je Cican Stanković, najbolji mladi golman Austrije, rodom iz Bijeljine, a napadač Grediga je Sandro Đurić, čiji su roditelji rodom iz Srbije.

Oni nisu jedin veza ovog kluba sa Srbijom. U Beograd sa timom stiže i velik prijatelj Srba i srpski šurak, Johan Majer (Johann Maier), nekadašnji poslanik Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ) u saveznom parlamentu.

Želi sinu da pokaže Beograd... Johan Majer, predsednik kluba navijača Grediga
Želi sinu da pokaže Beograd... Johan Majer, predsednik kluba navijača Grediga

On je bio i osnivač i predsednik Parlamentarne grupe Austrija-­Srbija. Majer je sada predsednik Akademskog kluba navijača Sportskog društva Gredig. Majer je za Kurir izjavio da će sa njim u Beograd doći i njegov sedamnaestogodišnji sin, inače najmlađe od njegovo troje dece.

"Želim svom sinu da pokažem lepote Beogra", rekao je Majer.

Majer je dodao da se revanš meč 24. jula u Austriji neće igrati na stadionu Grediga već na stadionu austrijskog šampiona Red Bula u Salcburgu.

Lična karta FK Gredig

Gredig je mlada ekipa, iz koje je mnogo dobrih igrača otišlo posle uspeha u sezoni 2013/2014. Klub je u poslednjem austrijskom šampionatu osvojio treće mesto. Tim je postigao 66 golova, a mreža Grediga zatresla se u prvenstvu čak 71 put. Više golova od njih postigao je šampion Red Bul Salcburg (FV Red Bull Salzburg), a više golova je primio FK Bečko Novo Mesto (SC Wiener Neustadt).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track