OLUJE I PLJUSKOVI: Burgenland i delovi Donje Austrije pod vodom!
Foto: Fonet

NEVREME

OLUJE I PLJUSKOVI: Burgenland i delovi Donje Austrije pod vodom!

Austrija -
U pokrajini Donja Austrija oluja je nanela štetu u četiri opštine, vatrogasne službe imale su više od 100 intervencija tokom noći

BEČ - Snažne oluje, pljuskovi i grmljavine zahvatili su sinoć više opština austrijske pokrajine Burgenland. Prema pokrajinskoj centrali vatrogasne službe gotovo čitav Burgenland sinoć je bio pod vodom, a potopljeni su i pojedini delovi Donje Austrije.

"Morali smo da povećamo broj osoblja", saopštio je portparol vatrogasne službe Burgenlanda.

Najteže su pogođene opštine Nojzidl am Ze, posebno grad, kao i Podersdorf, Obervart i Gising.

Vatrogasna služba u opštini Nojnkirhen saopštila je da je došlo do velikih poplava u oblasti Pajerbaha-Šlegmil, gde se izlila reka Priglicbah i poplavila centar Šlegmila. Zbog odrona zemlje zaustavljen je železnički saobraćaj na južnoj pruzi, gde je jedan putnički voz ostao zarobljen.

Teška situacije je u okolini Ajzenštata, u mestima Merbiš i Purbah, a sa poplavama su se borile opštine Obervart i Gising, Oberpulendorf, gde su potopljeni podrumi i ulice. U pokrajini Donja Austrija oluja je nanela štetu u četiri opštine.

Vatrogasne službe imale su više od 100 intervencija tokom noći, a jak pljusak posebno je pogodio mesta Bruk an der Lajta i Genzerndorf u blizini Beča. Vatrogasci su imali puno posla na ispumpavanju vode i u drugim delovima Donje Austrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track