SKROMNI: Većina austrijskih političara odmara u domovini

Letovanje kod kuće

SKROMNI: Većina austrijskih političara odmara u domovini

Austrija -
Predsednik Austrije Hajnc Fišer leto provodi u šetnji po planinama, čita i igra se sa unucima pokraj jezera Halšteterze u Salckamergutu

BEČ - Austrijski političari će i ovog leta svoje godišnje odmore pretežno provesti u Austriji, a mali broj će otputovati u inostranstvo.

Predsednik Austrije Hajnc Fišer (Heinz Fischer) leto provodi u šetnji po planinama, čita i igra se sa unucima pokraj jezera Halšteterze u Salckamergutu.

Austrijski kancelar Verner Fajman (Werner Faymann) najavio je da će 12 dana letnjeg odmora provesti sa porodicom u Dalmaciji.

Vicekancelar Mihael Špindeleger (Michael Spindelegger) planira odmor u austrijskoj pokrajini Gornjoj Austriji, gde će se odmarati i ministar zdravlja Alojz Šteger (Alois Stöger), koji će jedan deo leta provesti i u Hrvatskoj.

Na more planira da putuje, tokom avgusta, i šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz), koji će dve nedelje provesti u Grčkoj.

Izvan zemlje odmor provešće i ministarka nauke i obrazovanja Gabrijele Hajniš-Hosek (Gabriele Heinsch Hosek) koja će najpre boraviti u Francuskoj, a posle u domovini.

Ministar privrede Rajnhold MIterlener (Reinhold Mitterlehner), kao i svake godine, letnji odmor provešće u pokrajini Koruška, a obićiće i svoj rodni kraj Milfirtel.

Takođe u Austriji odmor provešće ministar poljoprivrede Andre Ruprehter (Andrä Rupprechter), kao i ministar odbrane Gerald Klug.

Ministar za socijalna pitanja i rad Rudolf Hundstorfer plrani da veći deo odmora provede na austrijskim planinama, a jedna deo će provesti u Holandiji.

Na najduži put odlazi ministar pravosuđa Volfgang Brandšteter (Wolfgang Brandstetter), koji će tokom ovog meseca, na više dana, zajedno sa ćerkom, otputovati u SAD.

I lideri opozicije, kao što je šefica stranke Zelenih Eva Glavišnig (Eva Glawischnig) odmaraće se u Austriji, kao i lider Slobodarske partije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache) koji je planirao da boravi na koruškom jezeru Verterze, i potom na Ibici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track