POZIV NA LINČ: Neonacisti objavili imena i adrese osoba koje su ih prijavile policijI!

Zakon im ne može ništa

POZIV NA LINČ: Neonacisti objavili imena i adrese osoba koje su ih prijavile policijI!

Austrija -
Ispod teksta objavljena je kopija prijave, koja, između ostalog, sadrži i imejlove sa imenima i adresama “tužibaba"

BEČ - Neonacistički portal alpen-donau.info objavio je na svojoj stranici imena, adrese i brojeve telefona dve osobe, koje su policiji prijavile nacističke sadržaje sa ovog sajta. Prema navodima medija, administratori ovog sajta imaju kompletnu listu sa podacima svih osoba koje su ovu veb stranicu prijavile Ministarstvu unutrašnjih poslova. Još uvek se ne zna kako su došli u posed ovako poverljivih informacija.

Austrijski Kurir objavio je deo blogovskog natpisa u kojem autor sarkastično komentariše objavljene prijave, te poziva na linč tužibaba:

“Alpen-donau.info je, kao što i sami znate, izuzetno prijateljski nastrojena stranica, na kojoj su ljudi uvek spremni da pomognu. Mi smo pre svega vrlo zahvalna grupa, te iz tog razloga danas želimo da se zahvalimo našim najvernijim fanovima: sa jedne strane radnicima Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma, a sa druge ovim čestitim ljudima, koji su se oprobali u podnošenju prijava”.

Ispod teksta objavljena je kopija prijave, koja, između ostalog, sadrži i imejlove sa imenima i adresama “tužibaba”. U tekstu takođe stoji da će administratori sajta na zahtev korisnika sa njima rado podeliti i druge podatke o podnosiocima prijava, poput broja telefona ili kućne adrese, te ih ohrabruju da im napišu “pismo podrške”.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova nam je rečeno da se ovakve prijave generalno drže u tajnosti samo na izričitu želju podnosioca zahteva, ali se informacije o njima ne objavljuju, kako bi se oni zaštitili. Iz Tužilaštva smo saznali da sa pravne tačke gledišta obe strane imaju pravo na uvid u prijavu, kao i pravo da je kopiraju.

Iako je zakonom zabranjeno objavljivanje ovih dokumenata, ono nije zakonom kažnjivo, te administratore ove stranice ne očekuje nikakva kazna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track