Hip hop plesačica zbog šverca droge zaradila 18 godina robije!
Foto: Facebook

Austrijanka osuđena u Indoneziji

Hip hop plesačica zbog šverca droge zaradila 18 godina robije!

Austrija -
Suzane (29) je pretila čak i smrtna kazna, zbog čega je devojka odlučila da ne ulaže žalbu na presudu iz straha da bi joj kazna mogla biti povećana

BADEN - Austrijska hip hop plesačica Suzane (Susanne, 29) osuđena je u Džakarti na 18 godina zatvora i novčanu kazne u iznosu od 300.000 evra zbog pokušaja švercovanja tri kilograma metamfetamina.

Austrijanki je pretila čak i smrtna kazna, zbog čega je devojka odlučila da ne ulaže žalbu na presudu iz straha da bi joj kazna mogla biti povećana. Ministarstvo spoljnih poslova Austrije najavilo je da će od Indonezije zatražiti da devojka kaznu odsluži u domovini.

Suzane je u novembru prošle godine uhapšena na internacionalnom aerodromu u Džakarti, nakon što je u njenom koferu pronađeno 3 kilograma metamfetamina. Plesačica koja je u Indoneziji želela da započne međunarodnu karijeru, tada je izjavila da kofer ne pripada njoj, već jednom poznaniku iz Senegala, kao i da nije znala šta se u njemu nalazilo.

Proces protiv Austrijanke započet je početkom marta ove godine, a presuda je donesena 23. jula, a 4. avgusta je postala i pravosnažna. Indonezija ima izuzetno stroge kazne za kruivična dela šverca i rasturanja droge i druge i opijatske supstance koje izazivaju zavisnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja