SRBIN VOĐA BANDE: Prevarama sa osiguranjem zaradili milione!
Foto: Rojters

Kriminalna grupa sa Balkana

SRBIN VOĐA BANDE: Prevarama sa osiguranjem zaradili milione!

Austrija -
Muškarci su u nekoliko navrata u svojim stanovima pravili premetačinu, a zatim policiji prijavljivali krađu nakita koji nije postojao

BEČ - Trinaestočlana banda prevaranata, na čijem je čelu Srbin (58) od ranije poznat policiji, zaradila je u Austriji milione evra prevarama sa osiguranjem, ali varajući i banke i penzionere. Policija je nakon pretresa 19 kuća uhapsila jedanaest članova grupe za koje je utvrđeno da potiču sa područja bivše Jugoslavije.

Muškarci su u nekoliko navrata u svojim stanovima pravili premetačinu, a zatim policiji prijavljivali krađu nakita koji nije ni postojao.

Osim osiguranja, prevarili su i banke i starije građane. Falsifikovanim ugovorima o radu uspeli su da dobiju čak trideset kredita, svaki po 30.000 evra, a naivnim penzionerima grupa je uvaljivala bezvredne predmete, prodajući ih kao antikvitete po izuzetno visokim cenama.

Policija procenjuje da je banda načinila štetu od više miliona evra. Službenici nisu želeli da otkriju da li se među uhapšenima nalazi i šef klana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja