ZA POPLAVLJENE: Crveni krst Austrije dopremio pomoć u Paraćin
Foto: Saša Urošev

Podrška posle katastrofe

ZA POPLAVLJENE: Crveni krst Austrije dopremio pomoć u Paraćin

Austrija -
Oko 1. 500 domaćinstva dobiće i novčanu pomoć od 210 evra u dinarskoj protivvrednosti, kaže sekretar Crvenog krsta Paraćina Slobodan Đorđević

PARAĆIN - Delegacija Crvenog krsta Austrije sa predstavnicima ambasade te države u Beogradu, posetila je danas Paraćin i uručila pomoć poplavljenim domaćinstvima.

"Pomoć Crvenog krsta Austrije se ogleda u materijalnoj pomoći (setovi) za oko 1. 500 domaćinstva u ukupnpoj težini od oko 135 tona i novčanoj pomoći za sva kategorizovana domaćinstva, pretpostavljamo oko 1. 500 domaćinstva, sa novčanim iznosom od 210 evra u dinarskoj protivvrednosti", izjavio je Tanjugu sekretar Crvenog krsta Paraćina Slobodan Đorđević.

Tu je i još jedna tranša za domaćinstva u okviru socijalno zdravstvenih kriterijuma kao i pomoć Crvenom krstu i Štabu za delovanje u elementarnim nepogodama.

Đorđević je potsetio da je reč o Projektu Humanitarnog konzorcija Crvenog krsta Austrije, Nemačke i Švajcarske, koji će funkcionisati narednigh deset meseci, a podržava iste aktivnosti u Svilajncu, Požarevcu i Trsteniku.

Delegacija Crvenog krsta Austrije je posetila distributivni punkt Narodne kuhinje, poplavljeni magacin Crvenog krsta na kome je šteta oko dva miliona dinara i Kabinet prve pomoći gde su ih domaćini upoznali sa razmerama poplava u ovom gradu.

Šteta od polava u Paraćinu procenjena je na 2.398.479.141 dinara od čega na stambenim i građevinskim objektima iznosi 1.121.793.840 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track