PANIKA: Žena umrla po povratku iz Nigerije, sumnja se na ebolu!
Foto: Rojters

Strahuje se da je zaraza stigla u Austriju

PANIKA: Žena umrla po povratku iz Nigerije, sumnja se na ebolu!

Austrija -
Austrijsko ministartvo zdravlja danas očekuje rezultate laboratorijskih analiza krvi preminule Tirolke kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti

VOMP - Laboratorijske analize pokazaće da li je jedna Austrijanka (48) iz Vompa u Tirolu umrla od ebole. Austrijsko ministarstvo zdravlja naredilo jer da se urade analize krvi i mokraće preminule žene, koja je umrla u svom stanu u subotu noć, odmah po povratku iz Nigerije. Danas se očekuju rezultati ispitivanja.

Iako je Nigerija manje pogođena aktuelnom epidemijom ebole od Liberije, Gvineje i Sijera Leonea, ministarstvo zdravlja želi da sazna tačan uzrok smrti Tirolke. U Nigeriji je dosad zabeležen samo jedan smrtni slučaj od ove opake bolesti, a sva lica koja su bila u kontaktu sa umrlim licem su pod lekarskom kontrolom, tvrdi Svetska zdravstvena organizacija.

S obzirom da je policija isključila mogućnost nasilne smrti žene, a rodbina je potvrdila da nije bolovala preduzete su mere opreza, a svi koji su došli u kontakt sa lešom navukli su specijalna zaštitna odela izveštava austrijska agencija APA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja