Najnovije vesti

POTVRĐENO: Žena koja je umrla po povratku iz Nigerije nema ebolu!

Austrijancima laknulo

POTVRĐENO: Žena koja je umrla po povratku iz Nigerije nema ebolu!

Austrija
Direktor tirolske zdravstvene direkcije Franc Kacgraber izjavio je da je uzrok smrti i dalje nejasan, ali da žena nije inficirana opasnim virusom

VOMP - Ebola nije bila uzrok smrti 48-o­godišnje žene, koja je umrla ovog vikenda u tirolskom mestuVomp.

Britanka koja je živela u Austriji, a koja se nedavno u Tirolu vratila iz Nigerije, nije bila inficirana virusom ebole, potvrdili su stručnjaci Instituta za tropske bolesti u Hamburgu, koji su obavili laboratorijske analize krvi i mokraće pokojne Britanke.

Direktor pokrajinske zdravstvene direkcije Franc Kacgraber  izjavio je da je uzrok smrti i dalje nejasan i da će biti poznat tek posle obdukcije. Policija je utvrdila da žena nije bila žrtva nasilja.

Austrijski rukovodioci sanitarne zaštite tvrde da nema mesta panici uz napomenu da se ebola ne prenosi kapljično, nego isključivo direktnim kontaktom sa krvlju ili drugim izlučevinama inficiranog lica.

Da podsetimo Britanka je doputovala u sredu iz Nigerije, preko Nemačke u Austriju, a pronađena je mrtva u svom stanu, nakon što je njen nestanak prijavio prijatelj. Pošto je došla iz Nigerije lokalni lekar nije želeo da isključi ebolu kao uzrok smrti, zbog čega su pokrajinske vlasti preduzele sve mere predostrožnisti

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...