UŽASNO: U Beču čovek mesecima trunuo u stanu!

Stanar pronađen mrtav

UŽASNO: U Beču čovek mesecima trunuo u stanu!

Austrija -
Pošto duže vreme nije plaćao stanarinu sudski izvršitelj je došao da iseli nesavesnog stanara ali je u stanu zatekao leš čoveka u stanju raspadanja

BEČ - U ponedeljak ujutru je u jednom stanu u 11. bečkoj opštini pronađen leš nepoznatog muškarca u stanju raspadanja. Leš je pronašao sudski izvršilac, koji je došao da stanara, koji već mesecima nije plaćao kiriju, prinudno iseli.

Telo je pronađeno na podu stana u ulici Simmeringer Hauptstraße, a zbog stanja u kome se nalazi leša još uvek nije ustanovljen identitet preminulog, mada se pretpostavlja da je u pitanju stanar prijavljen na toj adresi.

On je, sudeći prema opštem stanju tkiva, već duže vreme trunuo u stanu. Nepoznato je i vreme smrti, kao i njen tačan uzrok. Policija je naložila obdukciju, koja bi narednih dana trebalo da donese odgovore na ova pitanja.

Policija je u martu ove godine već dolazila na vrata stana preminulog, budući da muškarac već mesecima nije plaćao kiriju, niti preuzimao poštu. Iako su službenici sa sobom poveli i policijskog psa, treniranog za otkrivanje leševa, on se tom prilikom nije oglasio. Ipak, policija ne isključuje mogućnost da je muškarac već tada bio mrtav. Pas, naime, može da namiriše posmrtne ostatke samo ako su se određene čestice već proširile po hodniku zgrade, što tada, nije bio slučaj.

“Budući da službenici nisu mogli da znaju da li je muškarac u stanu ili ne, to jest budući da nije bilo naznaka za bilo kakvo kažnjivo delo, policajci nisu imali dozvolu da provale u stan”, objasnio je Patrik Majerhofer (Patrick Mayerhofer), portparol bečke policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track