Napravili put, ali zaboravili da urade trotoare!
Foto: Arhiva Zelenih

RIZIČAN ODLAZAK NA POSAO

Napravili put, ali zaboravili da urade trotoare!

Austrija -
Veliki broj radnika koji svakog jutra na posao dolazi lokalnim vozom ili autobima koji iz Beča voze ka Medlingu do radnog mesta moraju da idu kolovozom što je veoma opasno

MEDLING - Nakon završetka radova na povezivanju Južnog industrijskog centra Donje Austrije (IZ NÖ-Süd) sa auto-putem A2, pokazalo se da su izvođači radova zaboravili na neke "sitne" detalje.

Naime na ovoj deonicu puta nisu uradili trotoare kojima zaposleni u industrijskom centru treba da stignu do svojih radnih mesta. Veliki broj radnika svakog jutra na posao dolazi lokalnim vozom Badner Ban (Badner Bahn) ili nekim od autobusa koji iz Beča voze ka Medlingu (npr. linija 263), ali do radnog mesta sada praktično moraju da idu kolovozom što je veoma opasno.

iskazao je svoju zabrinutost trenutnim stanjem:

„Od stanice Grizfeld (Griesfeld), na kojoj staje lokalni Badner Ban, pa do Industrijskog centra pešaci moraju da idu uz put, a osim trotoara nedostaju i pešački prelazi, što situaciju čini izuzetno opasnom, posebno sada kada se bliži zima“ upozorio je Kristijan Apl (Christian Apl, Grüne) iz lokalne partije Zelenih (Grüne Mödling).

Donjeaustrijski odseka za izgradnju puteva najavio je da će ispraviti grešku i Izgraditi trotoare u proleće 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track