Od salmonele obolelo 86 osoba, najviše zaraženih u Tirolu!
Foto: Kurir-info

Zaražena jaja u Austriju stigla iz Nemačke

Od salmonele obolelo 86 osoba, najviše zaraženih u Tirolu!

Austrija -
Ispitivanja su pokazala da je izvor zaraze manja farma za prizvodnju i pakovanje kokošijih jaja na jugu Nemačke, odakle se zaraza proširila na Francusku, Austriju i Englesku

INZBURK - Broj zaraženih salmonelom u Austriji povećan je od juna ove godine, a najviše ih je u Tirolu, upozorava Austrijska agencija za zdravlje i bezbednost namirnica (AGES). Do sada je u Austriji zabeleženo 86 slučajeva salmoneloze.

Ispitivanja međunarodnih i nacionalnih agencija su utvrdila da je izvor zaraze manja farma za prizvodnju i pakovanje kokošijih jaja na jugu Nemačke, odakle se zaraza proširila na Francusku, Austriju i Englesku.

Od 61 slučaja zabeleženog u Tirolu, čak 51 osoba je poručila hranu od iste firme “Essen auf Rädern”. Među obolelima se nalazi veliki broj starijih ljudi, budući da ova firma snabdeva čak tri staračka doma“, potvrdio je AGES.

Salmoneloza je najčešći oblik bakterijalnog oboljenja, a prvi i najočigledniji simptom je konstantna dijareja. Stručnjaci savetuju građanima da kupuju domaća jaja, budući da ona podležu strogim kontrolama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track