PANIKA: Ebola u Beču!?
Foto: Reuters

ZDRAVSTVENE SLUŽBE AUSTRIJE NA NOGAMA

PANIKA: Ebola u Beču!?

Austrija -
Žena koja se nedavno vratila iz posete rođacima u Nigeriji, jutros se javila bečkim lekarima žaleći se na simptome slične eboli zbog čega je odmah izolovana

BEČ - Među austrijskim zdravstvenim službama vlada vanredno stanje, nakon što je u jednu bečku bolnicu primljena Nigerijka sa simptomima sličnim onima koji se javljaju kod zaraženih od ebole.

Žena se nedavno vratila iz posete rođacima u Nigeriji, a jutros se obratila lekarima zbog visoke temperature, glavobolje i bolova u esktremitetima, saopštila je nadležno magistratsko odeljenje „MA 15“. Žena je odmah stavljena u karantin. Bolnica „Kajzer Franc Jozef“ određena je za prijem pacijenata za koje postoji sumnja na oboljenje od ebole, i specijalno je opremljena za takve slučajeve..

Radi utvrđivanja da li je pacijentkinja zaražena ebolom probe su poslate na analizu u Hamburg, na instistut „Bernhard Noh“. Očekuje se da rezultati ispitivanja budu gotovi u narednih nekoliko sati, kada će se sa sigurnošću znati da li se zaista radi o prvom slučaju ebole u Austriji.

Do sada je u Austriji bilo prijavljeno tri slučaja sumnje oboljenja od ebole - jedan u pokrajini Tirol, gde je jedna žena, po povratku iz Afrike, preminula u stanu, i dva u Gornjoj Austriji.Sva tri slučaja pokazala su se kao nepotvrđena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track