JAKI ŠUTERI: Grad okreće teren da sačuva komšijske prozore!
Foto: Facebook

Grad Beč premešta fudbalsko igralište

JAKI ŠUTERI: Grad okreće teren da sačuva komšijske prozore!

Austrija -
Vlasnici kuća u blizini fudbalskog terena kluba Esling žalili su se mesecima zbog lopti koje su završavale u njihovim dvorištima, pa će zarotirati igralište za 90 stepeni

BEČ - Budući da igrači amaterskog fudbalskog kluba Esling (SV Eßling) iz 20. bečke opštine imaju jak šut lopte redovno završavaju u baštama komšijskih kuća, pa će Grad morati da okrene teren za devedeset stepeni.

Stanari okolnih kuća mesecima se žale na igrače fudbalskog kluba Esling. Iako je ograda iza golova njihovog stadiona dovoljno visoka, lopte ipak veoma često završavaju u komšijskim dvorištima, a neretko polupaju i neki prozor.

Uprava je najpre pokušala da reši problem postavljanjem novih, viših ograda, ali to nije pomoglo. Sada je grad Beč sa stanarima okolnih kuća pred opštinskim sudom postigao dogovor da ove godine fudbalski teren o trošku grada zarotiraju za devedeset stepeni.

To bi prema rečima stručnjaka trebalo da jednom za svagda reši ovaj problem. Troškovi rotacije terena iznose 553.000 evra, ali je odlučeno da se osim ovih radova, na terenu postavi i veštačka trava koja odgovrara standardima UEFA, kao i novi drenažni sistem, što će troškove podići na 913.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track