ULAZ BESPLATAN: Bečki Rathaus otvara svoja vrata posetiocima
Foto: Wikipedija

Poseta gradskoj kući

ULAZ BESPLATAN: Bečki Rathaus otvara svoja vrata posetiocima

Austrija -
Građani će moći da obiđu potkrovlje iznad Svečane sale odakle puca panoramski pogled na grad i okolinu, ali i magacin Bečke biblioteke u podrumu u kojem se čuva jedna od najvećih zbirki plakata na svetu

BEČ - Grad Beč će u nedelju 14. septembra organizovati "Dan otvorenih vrata“ kada će posetioci moći da obiđu Bečku gradsku kuću (Wiener Rathaus). Manifestacija će trajati od 10 do 18 časova, ulaz je besplatan, a kako bi se osiguralo mesto u grupi za obilaske, građani se mole da na informacionom šalteru u Gradskoj kući rezervišu propusnice.

Posetioci će, osim klasičnog obilaska, dobiti priliku da sa vodičima vide "sakrivena blaga“ Gradske kuće. Moći će da obiđu potkrovlje iznad Svečane sale odakle puca panoramski pogled na grad i okolinu, ali i magacin Bečke biblioteke u podrumu u kojem se čuva jedna od najvećih zbirki plakata na svetu

U centru pažnje ove godine biće uticajne žene u gradskoj politici, njihovi počeci i dostignuća. Građani će dobiti priliku i da vide kako funkcionišu i šta rade pojedni resori.

Biće priređena izložba "Proleće je, ja još živim“, posvećena obeležavanju stogodišnjice Prvog svetskog rata. Među eksponatima su izloženi i dnevnici vojnika sa ratišta i zapisi ratnih zarobljenika.

Grad Beč je mislio i na najmlađe, pa je za decu pripremio šarenolik program, što "Dan otvorenih vrata“ čini interesantnim iskustvom za čitavu porodicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track