ODBIO SLOBODARCE: Hojpl neće mladog desničara u resoru školstva!

Gradonačelnik Beča kategoričan

ODBIO SLOBODARCE: Hojpl neće mladog desničara u resoru školstva!

Austrija -
Kraus je poznat po zalaganjima za segregaciju strane dece i otvaranje posebnih odeljenja za decu doseljenika, koji ne znaju dobro nemački

BEČ - Gradonačelinik Beča Mihael Hojpl (Michael Häupl, SPÖ), odbio je kandidaturu dvadesetjednogodišnjeg Maksimilijana Krausa (Maximilian Krauss, FPÖ), člana desničarskog studentskog udruženja (Burschenschaft) za mesto potpredsednika Gradskog prosvetnog saveza Beča. Ovo je danas saopšeno iz Hojplovog kabineta.

Hojpl se rano jutros sastao sa šefom poslaničkog kluba Slobodarske partije (FPÖ) u Bečkoj gradskoj skupštini, Johanom Gudenusom (Johann Gudenus), i saopštio mu da imenovanje Krausa na ovu funkciju nije moguće, te od Slobodaraca zatražio da prelože novog kandidata.

Maksimilijan Kraus je za Hojpla previše desničarski orijentisan
Maksimilijan Kraus je za Hojpla previše desničarski orijentisan

Slobodarska partija, kao najjača partija u Gradskoj skupšini, ima pravo da predloži kandidata iz svojih redova. Nedavno se povodom Krausove kandidature oglasila i predsednica Gradskog prosvetnog saveza, Suzane Brandštajdl (Susanne Brandsteidl, SPÖ):

“Ne mogu da zamislim da bi rasisti mogli da preuzmu važne funkcije u javnom sektoru”.

Kraus je poznat po zalaganjima za segregaciju strane dece i otvaranje posebnih odeljenja za decu doseljenika, koji ne znaju dobro nemački.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track