VICEKANCELAR MITERLENER: Nisam sećan zbog sankcija Rusiji!
Foto: ÖVP / Jakob Glaser

Strah od posledica

VICEKANCELAR MITERLENER: Nisam sećan zbog sankcija Rusiji!

Austrija -
Ukoliko se situacija bude dalje zaoštravala moguće je razmisliti o uspostavljanju mehanizama na nivou EU, dodao je Miterlener, rekavši da je "crvena linija" ruski gas, koji ne sme biti deo sankcija

BEČ - Austrijska vlada namerava da iskoristi sve instrumente koji su se već dokazali kako bi umanjila posledice sankcija protiv Rusije, najavili su kancelar Verner Fajman (Werner Faymann) i vicekancelar Rajnhold Miterlener (Reinhold Mitterlehner).

Posledice po privredu se osećaju u Evropi, naglasio je Fajman na konferenciji za štampu posle sednice vlade.

On je najavio da će na sutrašnjem sastanku sa socijalnim partnerima razmotriti mogućnost saradnje u prevazilaženju tih posledica.

Miterlener je istakao da će vlada koristiti sve instrumente koji su se dokazali tokom ekonomske krize, te da će razmotriti i izvoznu ofanzivu.

Ukoliko se situacija bude dalje zaoštravala moguće je razmisliti o uspostavljanju mehanizama na nivou EU, dodao je on rekavši da je "crvena linija" ruski gas, koji ne sme biti deo sankcija.

"Kao ministar privrede nisam srećan zbog sankcija“, konstatovao je Miterlener, dodajući da se radi o solidarnosti sa EU.

Ukrajina je suverena država i nije prihvatljivo da sused tamo stacionira vojnike, naglasio je Fajman istakavši da je protiv reagovanja vojnom logikom. Umesto vojnog odgovora on je naglasio da treba nastaviti sa vršenjem političkog pritiska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track