JEFTINIJI OD TAKSIJA: Uber aplikacija popularnija nego ikad!

Prevoz u Beču

JEFTINIJI OD TAKSIJA: Uber aplikacija popularnija nego ikad!

Austrija -
Aplikacija korisnika povezuje sa vozačem iznajmljenog automobila koji putnika jeftino prevozi do bilo koje lokacije u gradu

BEČ - Na petominutni protest bečkih taksista protiv američke kompanije Uber, koji je u utorak u potpunosti zablokirao saobraćaj u ulici Marijahilferštrase, odgovorili su građani i to trostruko češćim skidanjem mobilne aplikacije Uber nego u proteklim danima.

Podsetimo, kompanija Uber od kraja avgusta u Beču nudi usluge prevoza putnika po cenama nižim od gradskih taksi preduzeća. Aplikacija korisnika povezuje sa vozačem iznajmljenog automobila, koji putnika jeftino prevozi na bilo koju lokaciju u gradu. Strah od konkurencije doveo je do komešanja u taksi firmama, a počelo je i širenje dezinformacija. Uberu se, sa raznih strana, prebacivao rad na crno, govorilo se da ni putnik, ni vozač u slučaju nesreće nisu osigurani, a šuškalo se i o utaji poreza.

Kompanija je demantovala sve ove navode, pozivajući se na saradnju sa isključivo licenciranim kompanijama za iznajmljivanje vozila, koja ispunjavaju sve zakonske propise i norme.

"Aktuelne brojke pokazuju da građani pozdravljaju povećanu mogućnost izbora prevoznika, kao i našu novu ideju. Uber predstavlja brzu, jeftinu i pre svega izuzetno bezbednu mogućnost prevoza u velikom gradu. To je ono što se traži!“, izjavio je generalni menadžer Ubera u Beču, Johanes Vezeman (Johannes Wesemann).

On je dodao da Uber planira da svoje usluge proširi i na druge gradove u Austriji. Vezeman je ubeđen da od većeg izbora ne profitiraju samo putnici, već i vozači. Uber svoju tehnologiju, osim postojećim kooperacionim partnerima, nudi i potencijalnim partnerima poput taksista, koji bi na ovaj način dobili priliku da povećaju broj prevezenih putnika i na taj način zarade više.

Uber svoje usluge nudi u 205 gradova u 45 zemalja na 6 kontinenata. Na austrijskom tržištu je zastupljen od februara 2014. godine sa proizvodom UberBLACK (privatni vozač u skupom automobilu), a krajem avgusta pojavio se i jeftiniji proizvod UberX.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track