KOMŠIJA JUNAK: Penzioner spasao majku i dvoje dece iz nabujalog potoka!

Drama u Salcburgu

KOMŠIJA JUNAK: Penzioner spasao majku i dvoje dece iz nabujalog potoka!

Austrija -
Dečak je otišao do potoka i neko vreme se igrao na obali, međutim, u jednom momentu se okliznuo i upao u bujicu

UTENDORF - Penzioner (63) iz salcburškog sela Utendorf (Uttendorf) spasao je u nedelju iz nabujalog potoka svoju komšinicu (30) i njeno dvoje dece od 4 i 11 godina.

Drama se dogodila u blizini ženine porodične kuće. Majka je sa decom izašla napolje, a dečak je otišao do potoka. Neko vreme se igrao na obali, međutim, u jednom momentu, iako je majka stajala blizu njega, okliznuo se i upao u bujicu.

Majka je sa starijim detetom odmah skočila u vodu, međutim, nisu uspeli da se uhvate za klizavo betonsko korito kojim je potok tekao, pa ih je voda nosila sve dalje. Uplašena žena je dozivala pomoć, a deca uspaničeno vrištala.

Komšija je čuo zapomaganje, bez razmišljnaja uleteo u potok i izvukao ih iz hladne vode. Dečak je već bio u nesvesti, ali je penzioner odmah počeo sa reanimacijom. Ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći koja je mališana odmah prevezla u bolnicu.

"Pravovremena reakcija komšije i činjenica da je odmah pozvao Hitnu pomoć i započeo sa reanimacijom, najverovatnije su spasile dečakov život“, saopštio je dežurni lekar obližnje bolnice. Majka i ćerka su prošle bez povreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track