ROKADA: Beč napuštaju Rusi ali ga osvajaju Nemci i Amerikanci!
Foto: Kurir Austrija

DOBRA TURISTIČKA SEZONA

ROKADA: Beč napuštaju Rusi ali ga osvajaju Nemci i Amerikanci!

Austrija -
U avgustu u austrijskom glavnom gradu ostvareno je 1.457.000 noćenja, što jer za 7,7 odsto više nego što je bilo u dosad rekordnoj 2013. godini

BEč - Iako je u avgustu u Beču zabeleženo čak 13 odsto manje noćenja turista iz Rusije,bečki turistički objekti ipak su zabeležili rekordnu posetu.

U avgustu u austrijskom glavnom gradu ostvareno je 1.457.000 noćenja, što je čak 7,7 odsto više od dosad rekordne, 2013. godine. Osim Rusa, u Beču je u poslednje vreme manje i japanskih turista. Međutim austrijsku metropolu sve više posećuju turisti iz Nemačke, SAD, Velike Britanije, i Španije.

Više je i gostiju iz arapskih zemalja, u prvom redu iz Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. U prvih osam meseci ove godine, bečki turizam je postigao rekord sa 8,7 miliona noćenja, što je za 6,4 odsto više nego lani.

Luksuz visoke kategorije... Hotel Park Hajat Beč
Luksuz visoke kategorije... Hotel Park Hajat Beč

Kapaciteta za smeštaj turista u Beču je dovoljno. Hoteli mogu da prime i znatno više gostiju nego što ih je sada. U poslednje vreme je izgrađeno više novih hotela, i to uglavnom onih najviših kategorija. U prvih sedam meseci ove godine (januar­juli), bečki hotelijeri zaradili su skoro 350 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja