POKAJALA SE: Odbegla Bosanka hoće da napusti džihad i vrati se kući!
Foto: Interpol

DOSTA JOJ RATA

POKAJALA SE: Odbegla Bosanka hoće da napusti džihad i vrati se kući!

Austrija -
Samra Kešinović (16) je u stalnom je kontaktu sa porodicom i prijateljima, a bečki mediji prenose da im se poverila da više ne može da gleda strahote „svetog rata“

Beč - Samra Kešinović (16), jedna od dve bosanske učenice koje su u aprilu pobegle od kuće i otišle da se bore na strani terorista, sada želi da se vrati u Beč.

Samra je u stalnom je kontaktu sa porodicom i prijateljima, a bečki mediji prenose da im se poverila da više ne može da gleda strahote „svetog rata“. Sabina Selimović (15) još uvek ne želi da se vrati kući.

Devojčice su 10. aprila pobegle od kuće i priključile se terorističkoj organizaciji ISIL. Prema saznanjima austrijskih vlasti obe su udate za čečenske teroriste, a šuškalo se i da su trudne. Samra međutim želi da se vrati u Beč.

Samra je popbegla zajedno sa Sabinom Selimović
Samra je popbegla zajedno sa Sabinom Selimović

„Ona je u redovnom kontaktu sa porodicom i prijateljima u Beču. Za devojčicu koja je putem interneta namamljena u takozvani „sveti rat“, jezivi prizori koje je videla postali su nepodnošljivi“, izjavio je dnevnom listu Esterajh (Österreich) neimenovani insajder.

Samra i Sabina svakodnevno gledaju javna pogubljenja, šibanja i napade iz vazduha, a utehu traže u kontaktu sa porodicom. Eksperti smatraju da je beg iz regiona koje kontrolišu teroristi ISIL-a gotovo nemoguć. Ipak, za mladu Bosanku postoji nada jer je pre samo nekoliko dana jedna Sirijka uspela da pobegne i pređe u Tursku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track