DOBRILOVIĆ: IS grafiti na manastiru Dečani  imaju za cilj zastrašivanje hrišćana!
Foto: Kurir-info

Reagovanje Hrišćansko-slobodarske platforme

DOBRILOVIĆ: IS grafiti na manastiru Dečani imaju za cilj zastrašivanje hrišćana!

Austrija -
Nedavni nemiri u Hamburgu, kao i učestali napadi albanskih muslimana u srpskoj pokrajini Kosovo, ukazuju na radikalizaciju muslimana u Evropi, podvukao je Konstantin Dobrilović predsednik CFP

BEČ - Poruke grafita na manastiru Visoki Dečani su jasne i imaju za cilj novo zastrašivanje hrišćana, ocenio je predsednik austrijske Hrišćansko-slobodarske platforme (CFP) Konstantin Dobrilović.

"Nedavni nemiri u Hamburgu, kao i učestali napadi albanskih muslimana u srpskoj pokrajini Kosovo, ukazuju na jasnu radikalizaciju muslimana u Evropi", podvukao je Dobrilović u saopštenju.

On je istakao da je strašno, ali očigledno da "krvavo seme terorista Islamske države (IS) nailazi i kod nas na plodno tlo".

Strahote i time vezani osećaj snage imponuju očigledno, kako je konstatovao, sve više mladim muslimanima koji time štete svojoj liberalnoj verskoj braći.Dobrilović je, s tim u vezi, zatražio od vlada EU odlučno delovanje protiv verskih ekstremista.

"Iz pogrešno shvaćene tolerancije, samo gledati skrštenih ruku kako se nogama gaze naše zajedničke demokratske vrednosti i hrišćanski koreni od strane sve više imigranata, neodgovorno je. EU mora konačno da zauzme jasan stav i to braniti, kako u unutrašnjosti, tako i inostranstvu", podvukao je on predsednik austrijske Hrišćansko-slobodarske platforme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track