PLOVIĆE NA ČETIRI TOČKA: Salcburg dobija amfibijski autobus!
Foto: Printscreen Youtube

Stiže na proleće

PLOVIĆE NA ČETIRI TOČKA: Salcburg dobija amfibijski autobus!

Austrija -
Ovo specijalno vozilo, prvo u Austriji, koje će moći da se kreće i kopnu i po vodi vlasnik Erih Berger platio je 550.000 evra

SALCBURG - Nakon dobijanja zelenog svetla od nadležnih službi, grad Salcburg će uskoro dobiti prvi amfibijski autobus. Ovo vozilo biće prilagođeno i drumskom i vodenom saobraćaju, a predviđeno je za turističke ture po gradu.

Iako su se političari i borci za zaštitu životne sredine prošle pobunili protiv kupovine ovog vozila, jer je po njima ekološki neprihvatljivo, nadležne službe su ipak dale zeleno svetlo za njegovu nabavku.

Amfibijski autobus u kome će biti mesta za 26 putnika trenutno se nalazi u završnoj fazi proizvodnje. Autobus će turiste najpre provozati po Salcburgu, a onda će, uploviti u reku Salcah (Salzach). U vozilu će se u toku ture, koja će trajati 80 minuta, nalaziti vozač i kapetan.

Vlasnik novog amfibijskog vozila je Erih Berger (Erich Berger), koji već deset godina poseduje izletnički brodić „Amadeus“ koji plovi salburskom rekom. Novu „igračku“ Berger će platiti 550.000 evra, a ovo vozilo, jedinstveno u Austriji, prve turiste povešće već u proleće naredne godine.

Budući da su sakupljene sve potrebne dozvole, Jozef Švajger (Josef Schweiger, ÖVP), član pokrajinske vlade zadužen za pitanja rečnog saobraćaja, morao je da pristane na kupovinu ovog vozila.

„Moje mišljenje o ovom projektu se nije promenilo, ali budući da pobornici ove ideje imaju sve neophodne dozvole, ja moram da se pomirim sa činjenicom da će amfibijski autobus uskoro stići u Salcburg“, izjavio je Švajger.

http://www.youtube.com/watch?v=NI2VueerU7A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track