GUDENUS: Ni Brisel ni  Vašington ne smeju da odlučuju ko će da poseti Srbiju!
Foto: Dragana Udovicic

Konferencija "Novi sporazum u Evropi“

GUDENUS: Ni Brisel ni Vašington ne smeju da odlučuju ko će da poseti Srbiju!

Austrija -
Šef Slobodarske partije Austrije u Bečkom parlamentu Johan Gudenus smatra da Brisal mora da prestane da izigrava svetskog moralnog policajca i da to trenutno najviše oseća Srbija

BEOGRAD - U okviru današnje konferencije, održane u organizaciji neprofitne fondacije „Digniti“ (Dignity) u Beogradu, pod nazivom „Pariz-Berlin-Moskva-Beograd – Novi sporazum u Evropi“, Johan Gudenus (Johann Gudenus), šef Slobodarske partije Austrije (FPÖ) u Bečkom parlamentu, još jednom je izneo stav Slobodarske partije po pitanju Rusije, EU i SAD.

On je iskoristio priliku naglasi neophodnost nezavisnog stava Austrije u ovim odnosima. Prema Gudenusovim rečima politika EU ne bi trebala da prati naloge koji dolaze od strane SAD, jer, dugoročno gledano, to samo donosi štetu Evropi. On je takođe naglasio da bi Brisel trebao da ukine sankcije Rusiji, i zajedno sa Putinom na]e rešenje krize u Ukrajini.

EU i Rusija mogu da profitiraju samo u slučaju ujedinjenja interesa i saglasnog delovanja. Američki interesi im pri tome ne smeju stajati na putu“, rekao je Gudenus.

On je još jednom istakao da glavna veza za EU ne bi trebala da bude Brisel-Vašington, nego Pariz-Berlin-Moskva. Slobodarska partija je jedina austrijska stranka koja se drži principa neutralnosti, te stoga Gudenus zahteva od austrijskih vladajućih partija da se drže austrijske nacionalne nazavisnosti.

Tokom konferencije Gudenus je izjavio da se može steći utisak kako vlastodršci EU žele da iskorene narode Evrope i proizvedu jedinstvenog evropskog građanina.

„Da bi otvorili put novoj diktaturi EU lobista i velikih koncerna, EU vlasti žele da unište nacionalne razlike, duboko ukorenjene u kulturnim i duhovnim bogatstvima Evrope. Zbog toga se Slobodarska partije ne bori protiv Evrope, nego protiv nametnutih evropskih jednakosti“, istakao je Gudenus.

Gudenus je dodao da Brisal mora da prestane da izigrava svetskog moralnog policajca. Prema njegovim rečima to trenutno najviše oseća Srbija.

„Ni Brisel, ni Vašington ne smeju da odlučuju o tome koji će državnik da poseti Srbiju, kao ni to koje će međudržavne sporazume Srbija da potpiše“, bio je jasan Gudenus.

Rešenje opstanka Evrope Gudenus vidi u stvaranju jedne Evrope, koju bi sačinjavale slobodne i nezavisne nacije, okupljene u okviru saveza država suverenih nacionalnih zemalja. Na kraju svog obraćanja Gudenus je istakao da je Evropi potrebna efikasnija borba protiv opasnosti koje joj prete, kao što su terorizam, radikalni islamizam, moćni imperijalizam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track