LEKARI UČINILI ČUDO: Žena slomljenog vrata ponovo hoda!
Foto: Printscreen Krone.at

Ustala iz kolica

LEKARI UČINILI ČUDO: Žena slomljenog vrata ponovo hoda!

Austrija -
Šezdesetčetvorogodišnjoj žena koja je pri padu slomila drugi vratni pršljen lekari su uspeli da vrate polomljeni pršljen na mesto i fiksiraju ga šrafom dugačkim četiri santimetra

GRAC- Lekari pokrajinske bolnice u Gracu izveli su čudo: ženi (64), koja je slomila drugi vratni pršljen i ostala neopkretna, doktori su uspeli da operativnim putem fiksiraju pršljenove na pravom mestu i podignu je iz kolica!Nesrećna žena je protekle nedelje upala u prazan silos, a pri udaru o pod je slomila vrat.

„Nisam osećala ni ruke, ni noge, sve je bilo potpuno ukočeno“, objasnila je pacijentkinja na konferenciji za štampu održanoj u petak.

Lekar Hitne pomoći ustanovio je potpunu paralizu i izneo bojazan da bi, ukoliko je oštećen takozvani „čvor života“, u kome se, između ostalog, nalazi i centar za disanje, pacijentkinja mogla da izgubi život.

Žena je helikopterom prevezena u pokrajinsku bolnicu u Gracu i hitno operisana još istog dana. U toku dvočasovne operacije lekari su polomljeni pršljen vratili na pravo mesto i fiksirali ga šrafom dugačkim četiri santimetra.

Pacijentkinja je već naredog dana počela sa terapijama u hiperbaričnoj komori. Svakoga dana simulira se ronjenje na 20 metara dubine, a pacijentkinja tokom ovih terapija (60-90 minuta) udiše čist kiseonik.

Kiseonik se, zahvaljujući jakom spoljašnjem pritisku, rastvara u telesnim tečnostima, što poboljšava dejstvo prepisanih lekova i ubrzava zarastanje i oporavak kičmenog oštećenja. Pacijentkinja će nastaviti sa ovim terapijama, ali su prvi rezultati više nego dobri.

„Ovo je pravo čudo, podigli su me iz kolica i zato ću im do kraja života biti bezgranično zahvalna“, izjavila je ova penzionerka kroz suze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track