DA LI STE VIDELI OVOG ČOVEKA: Ovo je najveći uzgajivač kanabisa u Beču!
Foto: Polizei

Policija moli za dojavu

DA LI STE VIDELI OVOG ČOVEKA: Ovo je najveći uzgajivač kanabisa u Beču!

Austrija -
Bira stanove u starogradnji jer su prostrani i imaju visoke plafone na koje ugrađuje ogromne lampe, neophodne za uzgoj ovih biljaka

BEČ - Bečka policija traga za najvećim uzgajivačem kanabisa u glavnom gradu. Osumnjičeni (34) je, nakon što je policija pronašla njegovu poslednju poznatu plantažu, jednostavno nestao, a prema policijskim saznanjima on je svoje ilegalne aktivnosti nastavio u nekom drugom stanu na teritoriji Beča ili Austrije.

Osumnjičeni muškarac poznat je po tome što iznajmljuje stanove, a zatim ih pretvara u ogromne plantaže kanabisa. Jedini kriterijum prema kojem bira stanove jeste da se radi o starogradnji. Ovi stanovi su uglavnom prostrani i imaju visoke plafone na koje muškarac ugrađuje ogromne lampe, neophodne za uzgoj ovih biljaka.

Policija je još proteklog novembra pronašla njegovu poslednju poznatu plantažu. U stanu u ulici Grose Nojgase, u 4. bečkoj opštini, službenici su otkrili 1.800 biljaka i najmoderniju opremu. Budući da je muškarac u stanu držao tri ogromna rezervoara za vodu, jedan od njih je počeo da propušta. Voda je prouzrokovala štetu na plafonu stana ispod stana pa su komšije pozvale vatrogasce. Oni su u stanu pronašli plantažu kanabisa veličine 120 metara kvadratnih.

Iako su sve pronađene stabljike kanabisa zaplenjene i uništene, osumnjičeni muškarac je uspeo da pobegne. Problem je bio u tome što je policija pratila pogrešan trag. Službenici su najpre tragali za osobom na koju je stan prijavljen, da bi se kasnije ispostavilo da taj muškarac nije imao nikakve veze sa ilegalnim uzgojem kanabisa, već je počinilac iskoristio naivnost ove osobe i stan prijavio na njeno ime, kako bi sakrio svoj identitet.

Službenici su sada saznali da je muškarac ponovo aktivan, da se nalazi u zemlji, te da je neki novi stan ponovo pretvorio u plantažu. Ipak, policija ne zna gde se on tačno nalazi, ni pod kojim je imenom iznajmio stan, pa moli građane za pomoć. Telefon za dojave: 31310 43800.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track