GUDENUS: Siromaštvo raste, a bečke vlasti zatvaraju oči!
Foto: Milan Ilić

alarmantna situacija

GUDENUS: Siromaštvo raste, a bečke vlasti zatvaraju oči!

Austrija -
"Prvi važan korak u borbi protiv siromaštva je da se prestane sa konstantnim povećanjem broja bečkog stanovništva", tvrdi šef odborničkog kluba FPÖ u Bečkoj gradskoj kući, Johan Gudenus

BEČ - Povodom objavljivanja najnovijih podataka Statističkog zavoda Austrije, prema kojima u ovoj zemlji čak 393.000 ljudi živi ispod granice siromaštva, oglasio se i šef odborničkog kluba Slobodarske partije (FPÖ) u Bečkoj gradskoj kući, Johan Gudenus (Johann Gudenus). On od gradske vlade traži konkretne mere prevencije siromaštva u Beču.

„Glavni problem su ekstremno visoke kirije, na koje građani daju najveći deo svojih primanja“, kritikuje Gudenus.

On je dodao da je neverovatno da u glavnom gradu jedne od navodno najbogatijih zemalja na svetu, stanovništvo mora da ide u socijalne ustanove kako bi bar jednom dnevno dobilo toplI obrok Gudenus je takođe upozorio na alarmantno veliki broj dece i omladine (80.000) koja u Beču primaju socijalnu pomoć.

„Svako četvrto dete živi u siromaštvu ili na granici istog – to je zastrašujuće. Nije dovoljno jednostavno odvojiti novac za one koji su već u problemu. Krajnje je vreme da gradska vlada konačno počne da primenjuje konkretne mere za prevenciju siromaštva, kako bi, dugoročno gledajući, rešila ovaj problem“, siguran je političar.

Prvi važan korak u borbi protiv siromaštva je da se prestane sa konstantnim povećanjem broja bečkog stanovništva, već se pobrinuti za one koji sebi život u ovom gradu više ne mogu da priušte. Stalna imigracija grad košta previše novca koji kasnije nedostaje u različitim oblastima, pa grad ne može, na primer, da otvara nova radna mesta ili gradi priuštive stanove, rekao je na kraju Gudenus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track