Uhapšen muškarac koji je na ulici ranio devojčicu (13)!
Foto: Rojters

Policijska akcija u Burgenlandu

Uhapšen muškarac koji je na ulici ranio devojčicu (13)!

Austrija -
Uhapšeni je priznao da je pucao, a pronađeno je i oružje kojim je počinjen napad

AJZENŠTAT - Austrijska policija uhapsila je muškarca koji je u petak uveče iz vatrenog oružja na ulici ranio devojčicu staru 13 godina. Uhapšeni je priznao da je pucao, a pronađeno je i oružje kojim je počinjen napad.

Tokom istrage, koju su zajedničkim snagama sprovele kriminalistička policija Burgenlanda i kriminalistička služba gradske policije grada Ajzenštadta, policija je uspela da idetifikuje i uhapsi muškarca koji je u petak iz vatrenog oružja ranio devojčicu u okolini grada Ajzenštadta.

Napadač je prebačen u zatvorsku jedinicu u Ajzenštadtu. Međutim, motiv, kao i okolnosti pod kojima se napad odigrao za sada nisu poznati. Podsetimo, devojčica se u petak, sa još šest prijatelja, šetala ulicom. U jednom trenutku začuo se pucanj. Samo tren kasnije osetila je snažan bol u predelu karlice i pala na zemlju.

Ležala je na zemlji držeći se za butinu, a zbog jačinje praska mladići su prvo pomislili da je nagazila na petardu.

Iz bolnice je potrđeno da je devojčica ranjena metkom u predelu karlice, ali pošto se radi o veoma malom kalibru, lekari nisu morali da odstrane metak. Nakon ukazane pomoći devojčica je puštena kući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track