ZADNJE VREME DOŠLO: Opljačkali prosjakinju na ulici!
Foto: Zorana Jeftić

Neobičan incident u Inzbruku

ZADNJE VREME DOŠLO: Opljačkali prosjakinju na ulici!

Austrija -
Rumunka je počela da viče na kradljivca, pa je i sama posegla rukom za rasutim novcem. U tom trenutku joj je prišao drugi muškarac i nogom nagazilo ruku

INZBRUK - Građani koji su juče oko 16 sati šetali ulicom Muzeumštrase u Inzbruku sa nevericom su gledali kako se pred njihovim očim odvija, blago rečeno, neobična pljačka.

Oko 16 časova, muškarac star 25 godina, za koga je utvrđeno da je državljanin Češke, prišao je prosjakinji iz Rumunije (30) koja je sedela na trotoaru, najpre nogom šutnuo kartonsku čašu u kojoj se nalazio njen sakupljeni sitniš, a zatim počeo da sakuplja rasuti novac.

Rumunka je počela da viče na kradljivca, pa je i sama posegla rukom za rasutim novcem. U tom trenutku joj je prišao drugi muškarac i nogom nagazilo ruku. Dok je žena jaukala od bolova, Čeh je uhvatio za vrat i pribio na zemlju.

Zatim je gurnuo ruku u džep njene jakne i iz njega izvukao oko 30 evra, te ih strpao u svoj džep. Tada im je prišao slučajni prolaznik, zgrabio Čeha i odgurnuo ga od uplašene žene. Kradljivac i njegov saučesnik su se odmah dali u beg. Prolaznik je tada pozvao policiju i krenuo za kradljivcima.

Policija je nedaleko od mesta pljačke uspela da uhvatie nasilnog Čeha, dok je njegov pomagač uspeo da pobegne.

Nakon što su mu na licu mesta napisali prijavu, policajci su pustili pljačkaša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track